Použité suroviny receptu Fíkovo oříškové hromádky:
150 g sekaných neloupaných mandlí
| 150 g sekaných vlašských ořechů
| 100 g na kousky nakrájených fíků
| 1-2 vejce (podle velikosti)
| 50 g moučkového cukru
| 1-2 vanilkové cukry (podle chuti)
| 1 lžíce citronové šťávy
| 2 lžíce pomerančové šťávy
Postup přípravy receptu Fíkovo oříškové hromádky:
V míse vyšleháme celé vejce s cukrem do pěny, přidáme citronou a pomerančovou šťávu a znovu vyšleháme.
Vsypeme nahrubo nasekané ořechy, mandle a fíky. (Mandle nebo ořechy sekám tak, že je vsypu do mikrotenového sáčku a na prkýnku do nich buším paličkou na maso).
Směs dobře promícháme.
Troubu vyhřejeme na cca 170 stupňů, horkovzdušnou dávám na 150.
Na plech vyložený pečícím papírem dáváme malou lžičkou hromádky.
Směs v míse průběžně promícháváme.
Pečeme tak dlouho, až se rozvoní a oříšky mají slabě nahnědlou barvu.
Upečené hromádky sloupáváme z papíru širokým nožem až po úplném vychladnutí.
Chceme-li, můžeme cikcak pocákat čokoládovou polevou.
Fotky receptu Fíkovo oříškové hromádky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!