500 g rýže
| 400 g mrkve
| 2 lžíce strouhanky
| 2 vejce
| 6 dl mléka
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby máslo
Postup přípravy receptu Finský mrkvový nákyp :
Rýži vsypeme do vody a dáme vařit. Když se začne voda výrazně odpařovat, přilijeme mléko a rýži uvaříme na kaši. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Zatím si mrkve očistíme a nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Rýži smícháme s mrkví. Přidáme vejce, pepř a sůl podle chuti a zamícháme. Zapékací misku vymažeme máslem a rozprostřeme do ní mrkvový nákyp. Mrkvový nákyp lehce poprášíme strouhankou a poklademe vločkami másla. Misku s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme hodinu. Hotový finský mrkvový nákyp podáváme horký.
Fotky receptu Finský mrkvový nákyp :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!