120 g kandovaného ovoce
| 80 g hladké mouky
| 80 g másla
| 60 g cukru
| 2 lžíce medu
| 70 ml mléka
| čokoláda
Postup přípravy receptu Florentýnky s ovocem:
Mouku dáme do mísy a smícháme s jemně nasekaným kandovaným ovocem. V menším hrnci svaříme mléko s máslem, medem a cukrem, až se vše rozpustí. Pak tuto směs nalijeme do mísy k mouce a ovoci a důkladně promícháme. Z této směsi potom tvoříme lžící malé bochánky, které klademe na pečícím papírem vyložený plech a mírně za ně zatlačíme. Plný plech potom dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10 - 12 minut. Hotové florentýnky necháme vychladnout a potom je z ploché strany namočíme do rozpuštěné čokolády a necháme zaschnout.
Fotky receptu Florentýnky s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!