Použité suroviny receptu Francouzské vepřové na žampiónech:
1 kg libového vepřového masa
| dle potřeby: škrobová moučka
| dle potřeby: kvalitní olej
| dle chuti: nakrájené čerstvé žampióny
| 2 žloutky
| dle chuti a potřeby: cukr, sůl, polévková lžíce koňaku a opečené brambory
Postup přípravy receptu Francouzské vepřové na žampiónech:
V míse rozšleháme dva žloutky, které smícháme se škrobovou moučkou. Ve směsi obalíme na kostky pokrájené maso. Na pánvi v rozpáleném oleji maso z obou stran opečeme. Zvlášť do rendlíku dáme dvě polévkové lžíce oleje, nakrájené žampióny, cukr, sůl a koňak. Když je směs vroucí, vmícháme vepřové kostky. Hotový pokrm podáváme s opečenými brambory nebo jinou přílohou dle chuti.
Fotky receptu Francouzské vepřové na žampiónech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!