Postup přípravy receptu Francouzský toast:
Šest plátků toastového chleba namažeme lehce máslem. Tři z nich posypeme nasekanou petrželkou a na každý plátek chleba s petrželkou položíme dva plátky tvrdého sýru. Na sýr položíme zbylé tři plátky chleba, namazanou stranou dovnitř. Nožem vykrojíme uprostřed každého toastu kulatý otvor.
V míse rozšleháme jedno vejce společně s mlékem, solí a pepřem. Připravené toasty namočíme do této směsi a dbáme na to, aby se vejce dostalo všude.
Na pánvi si rozehřejeme olej a obalené toasty v něm z jedné strany opečeme. Poté toasty otočíme a do vykrojeného otvoru vyklepneme jedno vejce. Toasty opékáme tak dlouho, až jsou vejce hotová. Podle potřeby můžeme toasty znovu obrátit, ale dáváme pozor, aby nám vejce nevyteklo.
Hotové francouzské toasty podáváme s čerstvou zeleninou.