Postup přípravy receptu Frittata s cuketou:
Oba konce cukety odřízneme a nakrájíme jí na proužky. Potom vložíme do cedníku, osolíme a necháme 20 minut odstát. Důkladně ji opláchneme a necháme okapat. Mezitím nakrájíme na proužky pancettu nebo slaninu a ve velké pánvi dohněda a dokřupava osmažíme. Cuketu necháme v pánvi na oleji změknout, nasypeme jí do mísy s pancettou a olej uchováme. Vše okořeníme a přimícháme vejce. Pánev vytřeme a znovu v ní rozpálíme olej. Vlijeme do ní olej s cuketou a z jedné strany omeletu osmažíme. Vejce, které se neosmažilo uprostřed, můžeme rozlít do krajů. Když je jedna strana osmažená, přikryjeme ji talířem a opatrně obrátíme. Omeletu opečeme na druhé straně a vyjmeme ve chvíli, kdy je hotová i uprostřed. Položíme na servírovací talíř a ihned podáváme.