Postup přípravy receptu Galeta:
Do mouky přidáme mléko, sůl, celá vejce a rozpuštěnou Ramu. Vše dobře promícháme. Těsto necháme pak hodinu odstát. Na pánvi rozpustíme Ramu, jakmile je rozehřátá, nalijeme na pánev jednu naběračku těsta a pečeme dozlatova z obou stran. Galety servírujeme teplé i studené.
SPECIALITA: Necháme rozpálit pánvičku na středním ohni a rozpustíme na ní lžičku Ramy. Poté na ni položíme galetu a necháme ohřát minutu až dvě. Rozbijeme na ni jedno vajíčko, stěrkou umístíme žloutek doprostřed a bílek rozetřeme po celé ploše galety dokud nezačne tuhnout. Přidáme natrhané kousky šunky a strouhaný sýr. Poté zabalíme galetu tak, že ji přeložíme na třetiny, takto ji ještě necháme zapéct na pávničce asi tak 2 minuty, aby se sýr rospustil.