Postup přípravy receptu Galetky :
Příprava těsta a nádivky: Mouku smícháme s moučkovým cukrem, přidáme drobně nakrájené máslo a vše promneme. Potom přidáme žloutek, vanilinový cukr a vše dohromady zpracujeme v těsto. Necháme je odležet asi hodinu v chladničce. Z těsta vyválíme váleček, rozdělíme ho na malé kousky a každý vtlačíme do formičky tak, aby těsto bylo v rovnoměrné vrstvě. Upečeme je v horké troubě (asi 220 stupňů) a po upečení vyklopíme z formiček a necháme zchladnout. Mezitím si připravíme nádivku - piškoty umeleme, jemně nastrouháme nebo je dáme do většího mikrotenového sáčku a rozdrtíme je válečkem na těsto. Nasypeme je do misky, pokapeme silnou černou kávou, přidáme rum a promícháme. Po vychladnutí vmícháme do nádivky změklé máslo, kakao a cukr. Na dno upečeného košíčku vložíme kousek marmelády (osvěží chuť cukroví), potom vtiskneme kousek nádivky a polijeme čokoládovou polevou.
Příprava polevy: Ve vodě rozpustíme moučkový a vanilinový cukr, přidáme rozlámanou čokoládu, máslo a za stálého míchání zahříváme na malém plaménku až se suroviny spojí v hladkou polevu. Hned ji použijeme.
Hotové galetky uložíme na chladné místo.