Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Gjuveč vegetarián:
1 červená kapie
| saturejka
| 1 cuketa větší
| 1 lilek /větší/
| sůl
| 1 vejce
| oliv. olej
| balkánský sýr
Postup přípravy receptu Gjuveč vegetarián:
Lilek nakrájíme na cca 2 cm kostičky, hodně nasolíme a necháme 10 minut vypotit. Poté spaříme horkou vodou a dáme na pánev dusit pod pokličkou s trochou olivového oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu. Poměr lilku a cukety by měl být 1:1.
Pak nakrájíme 1 červenou kapii na proužky a přidáme ji ke směsi. Po cca 10 minutách přendáme do pekáče, posypeme saturejkou zalijeme osolenou vodou s olivovým olejem až po okraj a pečeme v troubě max. 1 hodinu. Zelenina by měla být měkká, ale nesmí se rozpadat. Dle potřeby doléváme vodu a dle chuti olej.
Poté přendáme směs na gjuveč do zapékací misky bez víka, rozklepneme na povrch vajíčko a necháme dojít v troubě až je vajíčko na hniličku.
Pod vajíčko lze přidat i balkánský sýr - jak kdo má rád.
Fotky receptu Gjuveč vegetarián:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!