Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Gnocchi se žampionovou krémovou omáčkou

fotka Gnocchi se žampionovou krémovou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Gnocchi se žampionovou krémovou omáčkou:

1 kg moučných brambor  | 3 vejce  |  sůl  | 300 g hladké mouky  |  olej na zakapání  | Omáčka:  | 3 lžíce másla  | 2 cibule  | 500 g žampionů  | 1 kostka zeleninového bujonu  | 2 kelímky zakysané smetany  | 1 velká hrst petrželky  |  šťáva z 1/2 citronu  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Gnocchi se žampionovou krémovou omáčkou:

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a ještě horké je oloupeme. Prolisujeme je na pracovní plochu lisem na brambory nebo nastrouháme na jemném struhadle. V hromádce prolisovaných brambor utvoříme důlek, do něj vyklepneme vejce a osolíme. Přidáme trochu mouky a rukou zpracujeme těsto. Mouku přidáváme postupně a těsto nehněteme moc dlouho. Noky mají být krásně nadýchané - výsledné těsto je tedy měkké, tvárné, nelepivé a drží dobře pohromadě. Těsto vyválíme na váleček silný asi jako palec. Rozkrájíme ho na kousky dlouhé 2 cm. Na každý kousek obtiskneme vidličku, aby se v rýhách lépe držela omáčka. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě 2 minuty. Slijeme je a ihned zakapeme trochou oleje, aby se neslepily k sobě.
Omáčka: v kastrolu se silnějším dnem rozpustíme máslo, přidáme jemně nakrájenou cibuli a smažíme do světle hnědé barvy (asi 6 minut). Přidáme na plátky nakrájené žampiony a dusíme přibližně 10 minut. Po 5 minutách rozdrobíme k žampionům kostku bujonu a zalijeme asi 150 ml vody. Do kastrolu přisypeme petrželku a vše ještě minutu podusíme. Zalijeme smetanou a necháme další minutu prohřát. Hotovou omáčku osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.


Fotky receptu Gnocchi se žampionovou krémovou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Gnocchi se žampionovou krémovou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !