400 g čerstvé goudy
| 150 g starší goudy
| 250 ml bílého vína
| 1 lžíce škrobu
| 1 lžíce citrónové šťávy
| 4 lžíce šlehačky
| 2 lžíce borovičky
| špetka muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Goudové fondue:
400 g čerstvé goudy a 150 g starší goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml bílého vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka. 1 lžíci škrobu smícháme s 1 lžící citronové šťávy a 4 lžícemi šlehačky, vmícháme do omáčky a přidáme 2 lžíce borovičky a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Fondue udržujeme horké na ohřívači.
Fotky receptu Goudové fondue:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!