Použité suroviny receptu Gratinovaná rajčata na rýži :
6 rajčat
| 200 ml rýže
| 200 ml sterilovaného hrášku
| 1/2 cibule
| 1 lžíce oleje
| 1 vejce
| 150 ml zeleninového vývaru
| 60 g strouhanky
| 80 g eidamu
| čerstvé bylinky
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Gratinovaná rajčata na rýži :
Rýži připravíme obvyklým způsobem, před koncem varu přidáme hrášek a dusíme asi 5 minut společně s rýží. Omytá rajčata rozpůlíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli. Zapékací misku vymažeme tukem a dno pokryjeme vrstvou rýže s hráškem. Navrch položíme plátky rajčat. Vývar smícháme s cibulí, ochutíme solí a pepřem a přilijeme k rajčatům. Strouhanku smícháme s vejcem a s nastrouhaným sýrem. Směs navršíme na půlky rajčat a pečeme asi 25 minut ve vyhřáté troubě. Hotový pokrm posypeme čerstvými bylinkami.
Fotky receptu Gratinovaná rajčata na rýži :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!