Použité suroviny receptu Gratinované brambory s romadúrem :
1 kg brambor
| 250 g romadúru
| 250 ml šlehačky
| 1 lžička soli
| špetka pepře
| špetka muškátu
| 1 vejce
| máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu Gratinované brambory s romadúrem :
Omyté a oloupané brambory nakrájíme na jemné plátky. Smetanu smícháme s vajíčkem. Vymažeme mělkou žáruvzdornou formu, vložíme brambory, které uspořádáme jako tašky na střeše, a pokryjeme je částí plátků romadúru. Tak pokračujeme až do spotřebování přísad. Vrchní vrstvu tvoří brambory, které přelijeme okořeněnou smetanou s vejcem. Pečeme v předehřáté troubě 25-30 minut při 225°C.
Fotky receptu Gratinované brambory s romadúrem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!