Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Gratinované vejce na toskánský způsob:
4 ks vejce
| 6 lžic oleje
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 4 ks rajčata
| sůl, mletý pepř
| četstvá bazalka
| 2 ks paprikové barevné lusky
| 4 plátky mozarelly
| petrželka
| 1 lžíce krájených oliv
Postup přípravy receptu Gratinované vejce na toskánský způsob:
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět plátky cibule, přidáme na kostičky nakrájené papriky a oloupaný nasekaný česnek a vše krátce podusíme. Přidáme rajský protlak spolu se spařenými, oloupanými, jadérek zbavenými a na kostičky nakrájenými rajčaty, osolíme, okořeníme pepřem a dusíme do částečného odpaření tekutiny. Necháme vychladit a rozdělíme do čtyř zapékacích misek, uprostřed směsi uděláme důlek, vyklepneme do něj vejce, posypeme ho sekanou petrželkou a překryjeme plátkem mozarelly. Pod rozpáleným grilem nebo v troubě dozlatova zapečeme. Gratinované vejce na toskánský způsob podáváme ozdobené snítkou bazalky s bílým pečivem.
Fotky receptu Gratinované vejce na toskánský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!