Použité suroviny receptu Gratinovaný bílý a zelený chřest :
350 g bílého chřestu
| 350 g zeleného chřestu
| 20 g másla
| mořská sůl
| šťáva z 1 citronu
| 150 g zakysané smetany
| černý pepř
| cayenský pepř
| 4 lžíce strouhaného tvrdého sýra
| kůra z chemicky neošetřeného citronu
| tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Gratinovaný bílý a zelený chřest :
Bílý chřest oloupeme celý, zelený pouze v místech řezu. Vodu s máslem, solí a citronovou šťávou přivedeme k varu a několik minut v ní vaříme chřest doměkka. Necháme okapat a vložíme do vymazané mělké formy. Smetanü smícháme s vejcem, pepřem, cayenským pepřem, sýrem a citronovou kůrou. Rozložíme na chřest a zapékáme v předehřáé troubě asi 10 minut při 220°C.
Fotky receptu Gratinovaný bílý a zelený chřest :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!