Vložil: | Gabrielkas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Gratinovaný lilek s jablky :
2 lilky a jablka
| 50 g másla a strouhaných mandlí
| 2 dl bílého vína
| 2 lžíce strouhanky
| 100 g másla
| trochu skořice, muškátového květu, zázvoru a citrónové kůry
Postup přípravy receptu Gratinovaný lilek s jablky :
Plody lilku podélně rozřízneme a dužninu zčásti vydlabeme. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme na kostičky stejně jako vydlabanou dužninu z lilku. Pokrájené kostky zalijeme bílým vínem, ochutíme skořicí, muškátovým květem, nastrouhaným čerstvým zázvorem a zahustíme částí strouhanky. Lilky vložíme do pekáčku, podlijeme vínem, naplníme ochucenou směsí a krátce zapečeme. Potom jemně posypeme strouhankou, zakapeme rozpuštěným máslem, posypeme plátky mandlí a gratinujeme do zlatova.
Fotky receptu Gratinovaný lilek s jablky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!