Šťavnatý steak, křupavá zelenina a k tomu ochucená omáčka, třeba s česnekem… Prostě lahůdka! Jedinečná, specifická chuť grilovaného masa, zeleniny nebo i ovoce si každý rok získává nové a nové příznivce. Pokud jste snad kouzlo grilování ještě neobjevili, neváhejte už ani minutu!
Proč?
Protože grilování je jednoduchá, výjimečně chutná a zároveň velice zábavná příprava pokrmů, díky kterým si přijde na své i ten nejmlsnější jazýček. Škála jídel připravených na grilu totiž může být nesmírně široká – grilování není jenom o šťavnatých steacích, báječně chutná také opečená zelenina nebo ovoce. Zastánci pestré, vyvážené stravy a zdravého životního stylu by však měli vyměnit klasický gril na dřevěné uhlí za moderní gril elektrický, na kterém je příprava opečených pokrmů podstatně zdravější.
Grilování by nebylo grilováním bez dipů, omáček nebo dresinků, které dodávají opečeným pokrmům tu správnou chuť. Někdo má své osvědčené domácí recepty a připravuje si je sám, jiný zase nechce mícháním omáček ztrácet čas a raději se pro ně vydá do obchodu. Z nejrůznějších jogurtových či smetanových dipů, majonéz a tatarských omáček, ochucených kořením, čerstvými bylinkami nebo česnekem si určitě vybere každý. Vyzkoušejte třeba novinku letošní grilovací sezony – ochucenou, krémově jemnou
tatarskou omáčku Hellmann´s S příchutí česneku, S houbami nebo S křenem a rajčaty.Vyzkoušejte také zajímavé recepty v našem
Grilování, např.:
Grilovaný lilek se salsou caprese.