Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 25.11. 2025
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebeská mana z grilu

fotka Nebeská mana z grilu
Vložil:
Porcí:
Doba přípravy:  min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Nebeská mana z grilu:

Postup přípravy receptu Nebeská mana z grilu:

Grilovat se dá nejen maso, ale také zelenina, ovoce, houby, sýr a další dobroty. Nic však naplat, maso je maso. Které je ke grilování nejvhodnější? A jak ho upravit tak, aby bylo křehoučké a chuťově výrazné? My to víme a vy budete za chvíli také.


Mariňácká marináda

Při výběru té správné flákoty si dejte pozor, aby bylo maso čerstvé. Před samotnou úpravou ho uchovávejte v lednici, nechcete přece po kulinářských hodech skončit s bolestmi břicha. Maso před grilováním většinou marinujeme. Dosáhneme tím toho, že je křehčí, rychleji se připravuje a navíc výborně chutná.

grilováníZdravou a jednoduchou marinádu připravíme z olivového oleje, čerstvých bylinek a trochy citronové šťávy. Maso pak necháme naložené v chladničce klidně i několik dní. Zbylou marinádu využijeme při samotném grilování, potíráme jí maso, které se pak tak rychle nevysouší.

Důležitou zásadou je nepřidávat sůl, maso by pak pustilo šťávu a bylo suché. Solíme tedy až na talíři. Vynikající marinádu připravíte z prolisovaného česneku, kečupu a hořčice. Tyto suroviny ochutíme pepřem, bazalkou, kmínem a závěrečnou ingrediencí je pár lžic černého piva.


Masožravky a masožravci

Shrňme si to – grilovat můžeme maso drůbeží, vepřové, hovězí, rybí, jehněčí i skopové či jakékoliv mleté. Oblíbené jsou také všemožné klobásy, párky a špekáčky. I když skeptici možná namítnou, že v těch příliš opravdového masa nenajdeme.

Drůbeží maso není příliš tučné ani bohaté na cholesterol. Navíc obsahuje spoustu zdravých bílkovin a také vitamíny. U tohoto druhu masa se vyvarujte příliš dlouhého marinování, maso by mohlo pustit svou vlastní šťávu a pak být tuhé. Kuřecí maso je vhodné i pro menší děti, grilujte je s kůží, kterou pak předtím, než je dětem naservírujete, odstraníte.

Pokud plánujete velkou grilovací party a chcete připravit spoustu masa, ale neunavit hosty dlouhým čekáním na jídlo, máme pro vás trik. Maso si čtvrthodinku předpečte v troubě, na grilu pak bude rychleji hotové.






Fotky receptu Nebeská mana z grilu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nebeská mana z grilu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !