![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30. 06. 2008 Grilování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Medovo-hořčičná marináda: V hrnci svaříme pivo s medem a hořčičnými semínky. Necháme vychladnout, vmícháme majoránku a hořčici. Podle chuti osolíme a opepříme. Používáme jako marinádu na vepřové maso. ... ... …více»
|
![]() |
30. 06. 2008 Grilování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kokosová marináda na kuře: Do mísy nalijeme kokosové mléko a promícháme ho s cukrem a zázvorem, ochutíme šťávou a kůrou z limetky, chilli papričkou a citronovou trávou. Do směsi prolisujeme stroužek česneku a vmícháme lístky ko ... …více»
|
![]() |
28. 06. 2008 Grilování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grilované klobásy se zelným salátem: Zelí očistíme, košťál a silná žebra odstraníme.Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Mezitím přivedeme k varu 2l vody se 2 lžícemi soli a 1 lžící kmínu.Zelí vaříme dvě minuty, pak přecedíme a necháme krát ... …více»
|
![]() |
27. 06. 2008 Grilování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinovaný žralok na grilu : Ve větší míse smícháme víno, olej, sojovou omáčku, zázvor, citronovou šťávu, tabasco, osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme rozmražené a oprané steaky ze žraloka a necháme vše stát několik hodi ... …více»
|
![]() |
27. 06. 2008 Grilování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Losos na roštu s bazalkou: Očištěného lososa naporcujeme, porce potřeme olejem, rozšlehaným se solí a pepřem a dáme na půl hodiny do chladna. Pak klademe na rošt nebo kontaktní gril a grilujeme dozlatova. Rybu také můžeme zaba ... …více»
|
![]() |
26. 06. 2008 Sýrová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grilovaný Hermelín v těstíčku: Z listového těsta si vyválíme dva tenké pláty, které posypeme grilovacím kořením na sýr. Koření válečkem vtlačíme do těsta. Můžeme i trochu osolit.
Na připravené plátky těsta položíme celý herme . ... …více»
|
![]() |
25. 06. 2008 Grilování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grilované kuřecí s ananasem a chilli : Marináda: otevřeme plechovku s ananasem, vodu vylejeme do 0,5 l skleničky, přidáme k ní olivový olej - 2-3 polévkové lžíce. K tomu dáme směs grilovacího koření - exotic, a přidáme chilli (kdo nemá chi ... …více»
|
![]() |
25. 06. 2008 Grilování
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grilovaná játra s pomeranči: Očištěná játra opláchneme, osušíme ubrouskem, nakrájíme na plátky a potřeme olejem.
Pomeranče oloupeme a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Osolíme je, opepříme a zabalíme do alobalu.
Plátky jater rozl ... …více»
|
![]() |
25. 06. 2008 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šlehané bifteky na grilu: Do mletého masa (hovězího, vepřového nebo mix) nastrouháme brambory, přidáme žloutky, česnek, majoránku a sůl, všechno dobře promícháme.
Z bílků ušleháme sníh, který zamícháme do masové směsi. Připr ... …více»
|
![]() |
25. 06. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Grilovací klobásky se sýrem a slaninou: Grilovací klobásku nařízneme podélně tak, abychom ji nerozřízli úplně, ale abychom do vyříznuté kapsy po celé délce mohli vložit asi 2 cm pásek sýru. Kapsu zároveň lehce namažeme hořčicí a klobásku po ... …více»
|