Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Grilovací klobásky se sýrem a slaninou:
4 grilovací klobásky
| několik plátků anglické slaniny nebo uzené kýty
| několik plátků ementálu
| hořčice
| jako příloha brambory, zelenina, kečup či tatarka
| trocha oleje
| (koření Adamovo žebro)
Postup přípravy receptu Grilovací klobásky se sýrem a slaninou:
Grilovací klobásku nařízneme podélně tak, abychom ji nerozřízli úplně, ale abychom do vyříznuté kapsy po celé délce mohli vložit asi 2 cm pásek sýru. Kapsu zároveň lehce namažeme hořčicí a klobásku poté obalíme plátkem slaniny. Na sporáku máme připravenou grilovací desku. Po zapálení hořáků můžeme prakticky ihned klobásky pokládat, gril se velmi rychle prohřeje) a s trochou oleje nebo bez grilujeme poměrně krátkou dobu - až slanina zesklovatí a sýr se do klobásky uvolní. Grilovací klobásky se sýrem a slaninou můžeme podávat s ogrilovanými brambory, kouskem čerstvé zeleniny, kečupem či tatarskou omáčkou. Brambory ke grilování si připravíme tak, že syrové brambory oloupeme, omyjeme, v utěrce vysušíme a nakrájíme na tenká kolečka (jsou rychleji hotova) a protáhneme je na misce v troše oleje, do kterého jsme zamíchali trochu grilovacího koření a trochu koření Adamovo žebro.
Fotky receptu Grilovací klobásky se sýrem a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!