Postup přípravy receptu Grilovaný chřest s omáčkou aioli:
Omáčka Aioli:
Stroužky česneku oloupejte, umístěte na pánev, zalijte vodou a přiveďte k varu. Zmírněte plamen a pod poklicí duste až změknou (30 - 40 minut). Hotové stroužky osušte.
Šafrán vmíchejte do citronové šťávy a nechte 5 minut rozpustit.
Mixérem promíchejte česnekové stroužky a citronovou kůru až vznikne pyré. Přidejte majonézu a citronovou šťávu se šafránem a umixujte dohladka. Okořeňte solí a pepřem. Zakryjte a nechte vychladit.
Na rozehřátý gril umístěte v mělké pánvi chřest, přidejte olivový olej a protřeste, aby olej chřest obalil. Grilujte do změknutí, asi 3 minuty z každé strany. Potřete balsamikovým octem a okořeňte solí a pepřem. Podávejte ihned s citronovou Aioli.
Fotky receptu Grilovaný chřest s omáčkou aioli:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!