Použité suroviny receptu Guláš z vepřového masa a zeleniny:
400 g vepřového ramínka nebo plecka
| 1 lžice másla nebo rostlinného tuku
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/2 l masového vývaru
| 500 g mrkve
| 200 g pórku
| 500 g brambor
| dle chuti: petrželka
Postup přípravy receptu Guláš z vepřového masa a zeleniny:
Vepřové maso rozkrájíme na kostky, na rozehřátém tuku je ze všech stran důkladně opečeme, osolíme, opepříme a zalité vývarem velmi mírně 30 minut vaříme. Mezitím rozkrájíme na kolečka očištěnou a opranou mrkev a pórek. Oloupané brambory rozkrájíme na kostičky a všechnu zeleninu přidáme po 30 minutách varu k masu. Společně dalších 20 minut dusíme pod pokličkou. Petrželku opereme a jemně rozkrájíme. Guláš nakonec podle chuti ještě přisolíme a dopepříme. Před podáváním jej zasypeme petrželkou.
Fotky receptu Guláš z vepřového masa a zeleniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!