Postup přípravy receptu Gulášek ze sójového masa:
Sojové kostky se spaří dle návodu, který je na každém sáčku. Do vody se přidá kostka masoxu, případně nějaké vhodné ochucovadlo(sójová omáčka apod.). Mezitím se osmahne cibulka na oleji, či jiném tuku, přidá se na kostičky nakrájený točený salám, který dozlatova opečeme a posypeme paprikou. K této směsi se přidají spařené sojové kostky i s tekutinou, ve které bobtnaly, směs se přivede k varu a v Papinově hrnci se spolu s nakrájenými brambory vaří přibližně 30 minut. Je nutno dbát na to, aby v hrnci bylo dostatek vody, jelikož sojové kostky ještě nabobtnají. Poté se guláš dochutí majoránkou, případně dalším kořením dle chuti. Guláš není třeba zahušťovat, tuto funkci by měly splnit přidané brambory. Guláš ze sójového masa podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.