Použité suroviny receptu Hájkovy výborné pečenáče:
1,5 l voda
| 0,5 l ocet
| 120 g cukr
| 40 g sůl
| 5 ks cukerín
| 1/2 lžičky pepř, nové koření, hořčičné semínko, koriandré
| 1 ks hřebíček
| 50 g křen na proložení
| 2 ks cibule na proložení
| 1 kg ryba
Postup přípravy receptu Hájkovy výborné pečenáče:
5 minut vaříme nálev z připravených surovin. Kapra, cejna nebo jinou rybu naporcujeme na menší kousky a obalíme a osmažíme jako klasický řízek. Do větší láhve skládáme vrstvy řízků proložené kolečky cibule a křenu. Horkým nálevem zalijeme, aby byly řízky potopené. Po vychladnutí uložíme do lednice, proleží se asi za týden. Mňam!