Postup přípravy receptu Halušky s bryndzou, anglickou slaninou a jarní cibulkou:
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno do mísy. Přebytečnou vodu slijeme, přisypeme oba druhy mouky, důkladně promícháme a podle chuti osolíme. Bramborové těsto necháme asi 5 minut odpočinout. Těsto protlačíme přes síto na halušky do vroucí osolené vody a povaříme asi 8 minut - když halušky vyplavou, jsou hotové. (Případně můžeme těsto rozválet, na navlhčeném prkénku odkrajovat malé kousky a shrnovat je do vařící vody). Vybereme je sítkem, dáme do mísy a promastíme sádlem. Slaninu nakrájíme na kostičky, které orestujeme na pánvi bez tuku. Mladou zelenou cibulku očistíme a nasekáme najemno. Halušky promícháme s bryndzou, ozdobíme slaninou, cibulkou a podáváme.