Postup přípravy receptu Halušky s jemnou brynzou:
Brambory nastrouháme (na takovou kaši), přidáme mouku (podle hustoty, těsto musí být středně tekuté, když jej dáte na vařečku, mělo by z něj stékat pomalinku), prolisovaný česnek, vejce, asi lžičku soli a vypracujeme středně tekuté těsto. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu.
Těsto přidáváme do vody přes speciální cedník na halušky (noky) a vaříme. Jakmile halušky vyplavou na povrch, scedíme. (nechladit vodou!)
Brynzu ušleháme na největším stupni se zakysanou smetanou.
Špek nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvičce, aby pořádně pustil šťávu.
Servírujeme halušky, na ně ušlehanou brynzu se smetanou a přelijeme špekem i s vlastní šťávou.
Fotky receptu Halušky s jemnou brynzou:
Fotky vložil: katyakaty,damami,vilka,Nandiči