Postup přípravy receptu Halušky se špenátem:
Do velkého hrnce dáme vařit větší množství vody. Brambory umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Asi polovinu vody z brambor slijeme, přidáme hrubou i jemnou mouku, osolíme, opepříme a promícháme. Těsto dáme na prkénko, odkrajujeme malé kousky, které vhazujeme do vařící mírně osolené vody a vaříme asi 5-6 minut (občas promícháme, aby se neslepily). Na pánvi na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme rozmražený špenát, podusíme, osolíme, opeříme, přidáme vejce a vmícháme drcený česnek. S hotovým špenátem smícháme uvařené a scezené halušky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi ji rozškvaříme. Na talíři hotové špenátové halušky posypeme rozškvařenou slaninou.