Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.02. 2025
Dnes má svátek Blažej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hastrmani

fotka Hastrmani
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Hastrmani :

250 g tuku  | 500 g hrubé mouky  | 1 lžíčka cukru  | 4 lžíce vlažného mléka  | 30 g kvasnic

Postup přípravy receptu Hastrmani :

Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka s trochou cukru a necháme je vzejít. Tuk si rozpustíme a necháme zchladnout. Ze všech připravených surovin vypracujeme hladké těsto - vařečkou nebo ve hnětači. Bochánek těsta ponoříme na 2 hodiny do studené vody - proto se toto cukroví jmenuje po hastrmanech. Potom je vyjmeme, vysušíme v utěrce, na pomoučeném válu vyválíme plát o síle asi 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary (např. hvězdičky. Pečeme do růžova na lehce vymaštěném plechu (stačí vytřít obalem od másla či Hery). Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.



Fotky receptu Hastrmani :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hastrmani
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !