250 g tuku
| 500 g hrubé mouky
| 1 lžíčka cukru
| 4 lžíce vlažného mléka
| 30 g kvasnic
Postup přípravy receptu Hastrmani :
Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka s trochou cukru a necháme je vzejít. Tuk si rozpustíme a necháme zchladnout. Ze všech připravených surovin vypracujeme hladké těsto - vařečkou nebo ve hnětači. Bochánek těsta ponoříme na 2 hodiny do studené vody - proto se toto cukroví jmenuje po hastrmanech. Potom je vyjmeme, vysušíme v utěrce, na pomoučeném válu vyválíme plát o síle asi 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary (např. hvězdičky. Pečeme do růžova na lehce vymaštěném plechu (stačí vytřít obalem od másla či Hery). Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.
Fotky receptu Hastrmani :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!