Postup přípravy receptu Havířské placky:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji ji zpěníme. Přidáme k ní maso a orestujeme ze všech stran. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Mezitím oloupeme omyté brambory a nastrouháme najemno. Přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku a hladkou mouku. Vznikne nám hustší těsto, ze kterého smažíme větší placky, které uschováme v teple. Až je maso skoro měkké, přidáme k němu ďábelské koření, sladkou papriku a sůl. Nakonec zamícháme půl kelímku hořčice. Chvíli dusíme, na úplný závěr přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a zakápneme sójovou omáčkou. Na talíř dáme jednu placku, na kterou navrstvíme masovou směs a přikryjeme druhou plackou. Ihned podáváme.