Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Hermelín

fotka Hermelín
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Hermelín:

4,8 l homogenizovaného mléka  | 1/2 lžičky chloridu vápenatého  | 1/8 lžičky EZAL Meso kultury (nebo jiného mezofilního startéru)  | 1/8 lžičky P. camembert  | 1/8 lžičky G. camembert  | 1 kapka B. linnens  | 1/8 lžičky syřidla

Postup přípravy receptu Hermelín:

Mléko a chlorid zahřejte na 90°F (32,2°C) a potom přidejte další 4 suroviny, nechte odstát 1 hodinu a přidejte 1/8 lžičky syřidla a nechte odpočívat 2 hodiny. Opatrně nakrájejte sýřeninu a vložte ji do dvou perforovaných formiček, tak, aby každá dávka byla umístěna na malém prkýnku nebo destičce. Formičky by měly mít 10 cm v průměru a 20 cm na výšku. Dávka ze 4,8 l mléka vystačí na 2 takovéto formičky. Každých několik hodin položte na povrch sýřeniny druhou destičku a otočte formičku. Postupně se hmota srazí, že bude mít na výšku méně než 5 cm. DO druhého dne by hmota měla volně klouzat ve formičce a udržet tvar i poté, co formičku dáme pryč.
Odměřte si 1/4 šálku kuchyňské soli, vysypte ji na talířek a položte sýr do soli. Pak sýr otočte vzhůru nohama, aby se sůl dostala i na čistou stranu. Nasolte i boky sýra tak, že bochánek rolujete v soli jako kolo. Pak otřete přebytečnou sůl a uložte sýr na odvětranou podložku. Udělejte totéž i s druhým bochánkem. V této fázi musíte se sýrem zacházet velice opatrně, nebo se vám rozpadne na kousky a bude po sýru. Opakujte proces solení, dokud nebude většina soli vetřená do sýra. Nyní můžete položit sýry na plastovou nebo bambusovou odvětranou podložku, která byla upravena tak, aby pasovala do plastové krabice na boty. Dejte víko na krabici, ale nechte na kraji asi 1 cm mezeru. Uložte do chladu. Ideální by bylo místo o teplotě 13°C a vlhkosti 85 %. Asi zhruba za týden se začne objevovat povrchová plíseň a po deseti dnech bude sýr vypadat jako bílý chlupatý hokejový puk. V tomto stavu bochánky sundáte z podložky, zabalíte je do fólie a přendáte je do ledničky, kde zůstanou ještě 20 dní. Po uplynutí této doby můžete začít sýr ochutnávat a sledovat, jak zraje, abyste zjistili nejlepší dobu ke konzumaci. Za 60 dní ze sýru zůstane jen slupka s bílou polévkou uvnitř, takže je třeba ochutnávat zhruba jednou týdně


Fotky receptu Hermelín:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Hermelín
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !