Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Hermelín nakládaný s kysaným zelím:
3 hermelíny
| 250 g kysaného zelí
| 2 cibule
| 1 lžíce provensálského koření
| 1/2 lžíce celého černého pepře
| lžíce octa
| olej
Postup přípravy receptu Hermelín nakládaný s kysaným zelím:
Hermelíny rozkrájíme na čtvrtiny.
Zavařovací šroubovací sklenici (nebo jinou k nakládání) propláchneme horkou vodou a poté jednou lžící octa.
Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a zelí důkladně scedíme, případně vymačkáme.
Do sklenice vrstvíme cibuli, zelí, hermelín (složíme ho do původního tvaru) a koření. Poslední vrstvičku by mělo tvořit zelí.
Zalijeme olejem, uložíme do ledničky a necháme týden uležet (pokud to vydržíme).
Fotky receptu Hermelín nakládaný s kysaným zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!