2 balení mraženého listového těsta (150 g)
| 2 hermelíny
| 1 vejce
| čerstvě mletý černý pepř
| 15 g mandlových lupínků
| 1 velké zralé jablko
| 4 listy hlávkového salátu
| 75 g brusinek
| mouka na vál
| pečicí papír
Postup přípravy receptu Hermelínové pastičky:
Balíčky listového těsta necháme při pokojové teplotě asi 15-20 minut rozmrazit. Hermelíny rozkrájíme na dílky, vejce rozšleháme.
Listové těsto rozválíme na čtverce o velikosti přibližně 18-19 cm. Každý čtverec rozřízneme rádýlkem na čtyři díly a na každý z nich položíme dílek hermelínu. Sýr opepříme, zabalíme do těsta a konce pevně přitiskneme. Připravené trojúhelníčky potřeme vejcem, dáme je na pečicí papír a posypeme mandlovými lupínky.
Pečeme dozlatova asi 10 minut v předehřáté troubě. Jablko omyjeme, osušíme a rozkrájíme je na dílky. Listy salátu opláchneme, necháme okapat a rozložíme je na čtyři dezertní talířky. Přidáme brusinky, dílky jablek a horké hermelínové pastičky. Ihned podáváme.
Fotky receptu Hermelínové pastičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!