Postup přípravy receptu Hlávkový salát se šunkou a bagetou:
Bagetu nakrájenou na tenké plátky rozložíme na pomaštěný plech, potřeme olejem, v němž jsme rozmíchali 2 rozetřené stroužky a posypeme oreganem. Dáme do vyhřáté trouby a opékáme 10 minut při 180°C. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a osmažíme dozlatova na pánvi. Zálivka: Do misky vyklopíme plechovku tuňáka, přidáme 2 stroužky rozdrceného česneku, zakapeme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, vmícháme worcester, hořčici a tatarku. Pak vyložíme mísu listy hlávkového salátu, srdíčko a druhý salát nakrájíme na proužky a na ně v míse navršíme. Zasypeme šunkou, okraje obložíme bagetami. Přelijeme zálivkou a posypeme plátky vajec a kousky tuňáka. Nakonec posypeme nastrouhaným parmazánem.