250 g hlívy (kloboučky)
| 150 g tvrdého sýru
| 100 g salámu
| 1 ks vejce
| 50 ml mléka
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce oleje
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Hlíva na jehle:
Klobouky hlívy povaříme v osolené vodě, osolíme
a okořeníme. Pokud jsou klobouky větší, rozpůlíme je a navlékáme střídavě na jehlu spolu s kouskem sýra a kolečkem salámu. Takto připravenou jehlu obalíme v těstíčku zhotoveném z vejce, mléka a mouky. Na závěr do zlatova usmažíme. Hlívu na jehle podáváme s pečivem nebo bramborami, můžeme doplnit zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Hlíva na jehle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!