300 g másla
| 100 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 2 vejce
| dle chuti: sůl
| dle chuti: citr. kůra
| 400 g hladké mouky
| 1 lžička prášku do pečiva
| Poleva:
| 100 g čokoládové polevy
| 20 g kokosového másla
| dle potřeby: kokosová moučka
Postup přípravy receptu Holandské čajové pečivo:
Másla utřeme, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce sůl, citr. kůru. Potom po lžících přidáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto plníme do sáčků se zdobítkem ve tvaru zubaté trubičky a nastříkáme ho na plech tak, aby vznikly tyčinky. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut. Vychladlé tyčinky slepujeme jahodovou marmeládou. Čokoládovou polevu s kokosovým máslem rozmícháme ve vodní lázni dohladka a tyčinky ponoříme z jedné strany a obalíme v kokosové moučce.