50 g másla
| 50 g mouky
| 1/4 l mléka
| 100 g ementálu
| 50 g goudy
| 4 vejce
| špetka soli
| špetka bílého pepře
| špetka muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Holandský nákyp:
Máslo a mouku dáme do vysoké nádoby a necháme během 2-3 minut rozpustit při výkonu 600 wattů. Směs rozmícháme metlou na sníh a potom přidáme mléko. Takto vzniklou omáčku vaříme v mikrovlnce nezakrytou 3-4 minuty při 600 wattech, dokud nezhoustne. Potom jednou promícháme. Oba druhy sýra najemno nastrouháme, oddělíme žloutky ob bílků a bílky ušleháme dotuha. Žloutky a nastrouhaný sýr vmícháme do omáčky a vše ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Do hmoty ještě opatrně vmícháme tuhý sníh. Hmotu dáme do velké nákypové mísy tak, aby byla naplněná ze 2/3. Položíme ji na prostřední rošt a pečeme 20 minut při 180 wattech a při horním a spodním pečení s teplotou 200 stupňů Celsia, dokud nákyp nevyběhne a nezezlátne. Prvních 15 minut přístroj neotevíráme!
Fotky receptu Holandský nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!