Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Horký salát s uzeninou:
1 lžíci olivového oleje
| 400 g kvalitních uzenek (třeba tenkých bílých grilovacích klobásek)
| 1 cibuli, nejlépe červenou, nakrájenou nahrubo
| 1 zarovnanou lžíci kremžské hořčice
| 1 lžíci krupicového cukru, nejlépe přírodního
| 16 třešňových rajčátek (nebo 4 běžná, pokrájená na kousky)
| 2 salátová srdíčka
| 1 velké avokádo
| 1/4 okurky
| 1 lžíci octa, nejlépe červeného vinného
| sůl a pepř
| čerstvý chléb nebo bagetu k podávání
Postup přípravy receptu Horký salát s uzeninou:
1. osmažte uzeninu Rozpalte olej ve velké pánvi nebo woku a vsypte uzeninu nakrájenou na kolečka. Přihoďte cibuli a za občasného promíchání smažte všechno dozlatova; mělo by to trvat pouhou minutu nebo dvě. Potom přidejte hořčici a cukr, přisypte rajčátka a za občasného promíchání smažte tak dlouho, až rajčátka začnou už skoro praskat a všechno se obalí sladkou hořčičnou omáčkou.
2. dokončete salát Salátová srdíčka rozdělte na lístky a opláchněte. Avokádo zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky stejně jako okurku. Smíchejte a navršte na mísu. Navrch rozložte horkou směs z pánve. Do té teď přidejte ocet a lžíci vody, osolte a opepřete a nad plamenem směs promíchejte, aby se z pánve uvolnily všechny lahodné přípečky. Šťávou zakapejte salát a podávejte ho s křupavým chlebem.
Fotky receptu Horký salát s uzeninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!