Použité suroviny receptu Horký těstovinový salát podle Janičky:
300g krátkých silnějších těstovin
| 4 lžíce majonézy
| šťáva z ½ citronu
| 200g konzerva tuňáka v olivovém oleji (nebo ve vlastní šťávě + 1 lžíce olivového oleje)
| 2 červené papriky, rozpůlené, zbavené semen i žeber a nakrájené na tenké proužky
| 1 červená cibule, oloupaná, rozpůlená a nakrájené na tenká kolečka pořádná hrst lístků rukoly nebo rokety
Postup přípravy receptu Horký těstovinový salát podle Janičky:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím majonézu v míse prošlehejte s citronovou šťávou a lžící olivového oleje z tuňáka. Zbylý olej sceďte a rybu rozdělte vidličkou na vločky, přidejte do mísy a promíchejte. Tuňáka ve vlastní šťávě slijte a s majonézou a citronovou šťávou prošlehejte lžíci oleje.
Těstoviny sceďte a přimíchejte k tuňákovi spolu s pokrájenými červenými paprikami a cibulí. Těsně před podáváním vše posypte zelenými lístky.
Fotky receptu Horký těstovinový salát podle Janičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!