Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Horský sýrový pekáček:
1 kg moučných brambor pokrájených na sousta
| 1 lžička másla + trocha na vymazání
| 1 cibule, nasekaná
| 200 g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
| 120 ml suchého bílého vína
| 140 ml smetany ke šlehání
| 350 g nastrouhaného ementálu nebo jiného sýra
| 1/2 lžičky uzené papriky
| pepř a sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Horský sýrový pekáček:
1. Rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory pět minut povařte v hrnci, pak je sceďte a vložte do velké mísy.
2. Na pánvi rozpusťte máslo a jemně na něm opékejte cibulku, aby zesklovatěla. Přisypte slaninu a pokračujte ještě pět minut. Pak všechno promíchejte s bramborami v míse.
3. Přilijte víno, smetanu, většinu sýra a trochu papriky. Opepřete a osolte; počítejte přitom s tím, že slanina a sýr jsou slané samy o sobě. Promíchejte. Pekáč nebo jinou zapékací nádobu (měla by být asi třicet centimetrů dlouhá a čtyři centimetry hluboká) vymažte máslem a přemístěte do ní směs.
4. Posypte zbylým sýrem, přikryjte víkem nebo alobalem a pečte pětadvacet minut. Odkryjte, posypte zbylou paprikou a pečte ještě asi dvacet minut, až bude sýr zlatavě hnědý.
Fotky receptu Horský sýrový pekáček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!