Postup přípravy receptu Hospodské bramborové šlupky:
Kartáčkem vydrbat brambory. Usušit. Pomastit polovinou oleje, dát do trouby a péct asi 50 min. Nechat vystydnout. Nařezat brambory na 6 měsičků podélce. Opatrně vydlabat dužinu tak, aby šlupky zůstaly celé (dužinu použit k jinému účelu, jako třeba bramborová kaše). Poskládat šlupky vedle sebe na mřížku v troubě šlupkou nahoru. Pod ně položit plech. Pomastit zbytkem oleje a posypat směsí soli, pepře a rozmarýnu. Před podáváním dát do horké trouby a péct po 30 min., až jsou šlupky křupavé. Bramborové šlupky podávat horké s kyselou smetanou.
Fotky receptu Hospodské bramborové šlupky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!