Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbová omeleta s mátou:
2 lžíce olivového oleje
| 1/2 kg lesních hub, pokrájených na plátky
| 1 stroužek česneku, jemně nakrájený
| 6 velkých vajec
| 20 g jemně nastrouhaného parmazánu
| 4 lžičky jemně nasekané máty
| 1/2 lžičky soli
Postup přípravy receptu Houbová omeleta s mátou:
Gril v troubě předehřejte a mřížku umístěte asi 20 cm pod něj. Ve velké napřilnavé či železné pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Vsypte houby a osmažte je dozlatova (4 minuty). Snižte plamen, vmíchejte česnek aještě asi 6 minut smažte, až budou houby pěkně vláčné.
Vejce, parmazán, mátu a sůl spolu promíchejte v misce a směs pak rovnoměrně přelijte přes houby. Opékejte pozvolna, až vejce při okrajích a zespodu zpevní, ale ve středu budou ještě tekutá (3 minuty). Omeletu průběžně uvolněte dřevěnou špachtlí nebo obracečkou okolo stěn a dna pánve, ale opatrně, aby vám neztuhlá vejce nestékala. Vložte pod gril a 2 minuty zapékejte, až vejce zpevní. Vyjměte a nechte ještě chvíli vychladnout.
Omeletu opatrně uvolněte a přesuňte na talí. Podávejte krájené na řezy.
Fotky receptu Houbová omeleta s mátou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!