Postup přípravy receptu Houbové brambory:
Do pekáče na trochu oleje dáme na kolečka nakrájené uvařené brambory, osolíme, opepříme, posypeme syrovou cibulí na kolečka a česnekem na plátky, jako další vrstvu dáme podušené houby na trochu cibule, navršíme povařenou brokolicí na růžičky a končíme opět bramborami. Hořčici rozmícháme ve šlehačce a všechno v pekáči zalijeme. Podle toho, jak velký pekáč máme, můžeme dát šlehačky dvě. Necháme tak 45-60 minut zapéct v troubě a nakonec posypeme povrch strouhaným sýrem, nejlepší je Niva spolu s Eidamem. Znovu necháme sýr roztavit do růžova. Vyndáme z trouby až se šlehačka úplně "ztratí" a zbyde jen trochu tuku. To je ta správná chvíle na podávání, třeba ještě s tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem, třeba rajčatovým. Je to sice víc práce a nádobí, ale výsledek stojí za to.