600 g čerstvých hub
| 4 čerstvé papriky - zbavené jader
| 5 - 6 rajčat - spaříme a oloupeme
| 2 oloupané cibule
| 3 lžíce másla
| sůl, kmín dle chuti
| 6 vajec
| voda na podlití a spaření rajčat
Postup přípravy receptu Houbové lečko:
Očištěné houby nakrájíme na plátky, přidáme mletý kmín a dusíme ve vlastní šťávě. Během dušení dle potřeby podlijeme vodou. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, očištěné na proužky nakrájené papriky a ještě dusíme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená rajčata a když se šťáva vydusí, přídáme tuk, osolíme dle chuti, zalijeme rozkvedlanými vejci, zlehka promícháme a necháme mírně vydusit do řidší konzistence. Podáváme s chlebem.
Fotky receptu Houbové lečko:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!