Použité suroviny receptu Houbové lívanečky s kysanou smetanou:
100 g hub
| 1 cibule
| 5 lžic oleje na pečení
| hrst petrželky a pažitky
| 300 ml mléka
| 10 g droždí
| 2 vejce
| 1 kelímek kysané smetany
| 1/2 citronu
| špetka soli, pepře
Postup přípravy receptu Houbové lívanečky s kysanou smetanou:
Houby a cibuli nakrájíme najemeno, opečeme na oleji a přisypeme petrželku s pažitkou. Do vlažného mléka vložíme droždí a krupicový cukr a rozmícháme. Přidáme mouku a žloutky a vypracujeme vláčné těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme v teple vykynout. Zapracujeme opečené houby a tuhý sníh z bílků. Na rozpáleném oleji z těsta upečeme lívanečky. Kysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, šťávou z 1/2 citronu. Lívanečky podáváme s ochucenou smetanou nebo jen tak. To už záleží jen a jen na Vás.
Fotky receptu Houbové lívanečky s kysanou smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!