Houby si očistíme a zbavíme je nožiček. Nachystáme si trojobal - mouku, rozkvedlané vejce (osolíme jej) a strouhanku. Všechny hlavičky v trojobalu postupně obalíme.
Rozehřejeme si fritovací hrnec nebo si na pánvi rozpálíme větší množství tuku a obalené hlavičky orestujeme. Přibližně 5 minut.
Zatímco se nám budou hlavičky restovat, nakrájíme si cibuli na kolečka a umyjeme si sklenici.
Do sklenice vkládáme vychlazené hlavičky a prokládáme je vrstvami cibule. Nahoře by měla zůstat vrstva cibule, pokud se vám to podaří. Nakonec přidáme koření - bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec a lžíci oleje.
Poté zalijeme lákem z Deka a při 70°C sterilujeme 20 minut. Necháme vychladnout a uskladníme sklenici v chladu.
Po třech týdnech můžeme konzumovat.
Další báječné recepty na pečenáče:
Rybky aneb pečenáče
Hájkovy výborné pečenáče
Pečenáče z kapra
Novoroční pečenáče
Domácí pečenáče z rybího filé
Pečenáče v rajském protlaku
Nakládaná ryba - pečenáčePečenáče z kapra