200 g polohrubé mouky
| 2 žloutky
| 1 bílek
| 1 a 1/2 lžíce oleje
| sůl
| NA NÁPLŇ
| 200 g hlívy ústřičné
| 4 jarní cibulky
| 3 lžíce oleje
| 1 vltavín, jemně nakrájený
| sůl, pepř a kmín
| proužky předvařeného pórku na svázání (nemusí být)
| K PODÁVÁNÍ
| opečená slanina a parmazán
Postup přípravy receptu Houbové ranečky:
1. Prvních pět ingrediencí smíchejte s pěti lžícemi vody v hladké těsto. Hněťte ho aspoň deset minut nebo ho zpracujte v robotu. Pak ho zabalte do potravinářské fólie a nechte čtvrt hodiny odpočívat.
2. Mezitím jemně nasekejte houby i cibulku a osmahněte je na oleji. Přidejte sůl i koření a nechte zchladnout. Na závěr přisypte sýr.
3. Odpočinuté těsto rozválejte na co nejtenčí plát a nakrájejte na čtverce velikosti přibližně 8 × 8 cm. Na každý dejte náplň a pomocí pórku svažte do ranečků; okraje těsta můžete i jen pevně přitisknout k sobě. Asi deset minut vařte v osolené vodě.
4. Podávejte s opečenou slaninou a posypané parmazánem.
Fotky receptu Houbové ranečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!