Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbovec z Chodska:
300 g čerstvých hub
| 800 g brambor
| 60 g cibule
| 2 dl mléka
| 2 vejce
| 40 g sádla nebo tuku
| sůl
| tuk a strouhanka na pekáč
| kmín
Postup přípravy receptu Houbovec z Chodska:
Den předem uvařené brambory oloupeme a rozkrájíme na plátky. Sekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme očištěné pokrájené houby, osolíme, okmínujeme a ve vlastní šťávě podusíme. Do dobře vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku urovnáme vrstvu brambor, na ně dáme podušené houby a zakryjeme zbylými bramborami. Zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a v předehřáté troubě zapečeme.
Fotky receptu Houbovec z Chodska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!