Vložil: | Sanysek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.17/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Houbovník:
400 g čerstvých hub
| 2 žemle
| 3 vejce
| 1-2 stroužky česneku
| 1 polévková lžíce másla
| 0,25 ml mléka
| krupice
| petrželová nať
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Houbovník:
1) Houby očistíme, nakrájíme na plátky a doměkka podusíme na másle. Potom je jemně osolíme a opepříme.
2) Žemle nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. V míse vymícháme 50 g másla, přidáme žloutky, vymačkané žemle, dušené houby, sekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek a podle chuti přisolíme.
3) Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Podle potřeby zahustíme krupicí. Směs dáme do vymazané ohnivzdorné mísy, navrch dáme trošku másla a upečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Houbovník podáváme s čerstvou zeleninou.
Fotky receptu Houbovník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!