Použité suroviny receptu Houbovo - špenátové smaženky k jarní večeři:
1/2 kg špenátu
| 20-30 dkg hub
| 2 dkg másla
| dle chuti: sůl a pepř
| 5 dkg cibule
| dle chuti: česnek
| 3 vejce
| 1/2 l mléka
| 4 dkg hrubé mouky
| 1/4 l oleje
Postup přípravy receptu Houbovo - špenátové smaženky k jarní večeři:
Syrový opraný špenát na drobno posekáme (nebo použijeme tak polovinu mraženého). Na posekané cibuli a másle usmažíme houby. Ze žloutků, mléka a mouky připravíme hustší tekuté těsto, osolíme, okořeníme, promícháme se špenátem a dušenými hříbky. Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Lžicí vykrajujeme z těsta větší kusy, nebo hmotu formujeme v karbanátky/placičky. Smažíme na oleji a osušené na ubrousku podáváme s hlávkovým salátem.
Fotky receptu Houbovo - špenátové smaženky k jarní večeři:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!