100 g slaniny
| 1 cibule
| 5 brambor
| 200 g kořenové zeleniny
| 500 ml hovězího vývaru
| 200 g hub
| 500 g kysaného zelí
| 200 g hlávkového zelí
| špetka soli a pepře
| 6 kuliček nového koření
| 4 bobkové listy
| 2 bulvy červené řepy
| 3 lžíce kečupu
| 1 chilli paprička
Postup přípravy receptu Houbový boršč:
Na rozpuštěnou slaninu dáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kořenovou zeleninu, vývar, houby a oboje zelí. Okořeníme a vaříme, dokud není vše měkké.
Řepu uvaříme zvlášť a přidáme nakonec spolu s kečeupem a chilli papriřkou, kterými boršč dochutíme. .